NOUTĂȚI

  • 2023-03-01

    Tainele culturii japonezeMarți, 14 Februarie, începând cu ora 13:00, elevii şi profesorii Liceul...

  • 2023-03-01

    Filosoful francez Bertrand Vergely, în vizită la Liceul Teoretic International King GeorgeAm avut ...

  • 2023-03-01

    Bucuria responsabilitățiiEntuziasmați, atenți, curioși și pofticioși, preșcolarii noștri au...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

Curriculum

Scoala Internationala King George urmeaza curriculum-ul national propus de Ministerul Educatiei Nationale, completat cu metode moderne de predare, pentru a adapta educatia la felul în care a evoluat societatea în care trăim, principala noastra orientare fiind de a-i pregăti pe elevii nostri pentru provocarile secolului XXI si ale societatii contemporane.

Propunem, in continuare, sistemul de predare bilingv-engleză parcurs pe perioada invatamantului primar si care faciliteaza accesul cu succes al elevilor în școli internaționale, atât din țară, cât și din străinătate.

Totodata, elevii pot opta, într-un an de studiu, pentru 1-3 cursuri opționale (clasele V-VII) și 1-4 cursuri opționale (clasa a VIII-a), dintre care un opțional integrat la nivelul mai multor arii curriculare fiind obligatoriu.

Învățământul gimnazial se axează pe opt domenii de competenţe-cheie care determină profilul de formare a elevilor, cu scopul de a-i familiariza cu o abordare pluri și transdiciplinară a domeniilor cunoașterii, garantand elevilor accesul la informatie, prin dezvoltarea libertății de a-și spori universul intelectual pentru a accede la patrimoniul culturii naționale și universale.

Potrivit filosofiei Scolii Internationale King George, in cadrul învățământului preuniversitar curriculumul național aplicat este centrat pe formarea și dezvoltarea aptitudinilor, abilitatilor si capacitatilor care conturează profilul de formare al elevului modern, si care este completat cu metodele alternative de predare provenite din sistemele nordice.

De asemenea, abordam o paleta variata de activitati optionale, care vin in completarea curriculum-ului national si care sunt in concordanta cu nevoile și interesele de învățare ale elevilor, cu specificul școlii noastre, precum si cu nevoile și tradițiile societatii.

Dintre opționalele promovate la nivel gimnazial putem mentiona:

 

- Multisport: educație pentru sănătate;

- "Creează-ți mediul!";

- Lectura și abilitățile de viață;

- Matematică și științe în societatea cunoașterii (un an de studiu);

- Istorie orală: Istorie trăită - Istorie povestită;

- Educație prin șah (doi ani de studiu);