NOUTĂȚI

 • 2023-12-04

  "Fii Moș Crăciun pentru o zi" Liceul Internaţional King George a intrat în spiritul...

 • 2023-11-08

  LA MULŢI ANI tuturor sărbătoriţilor de astăzi! Să fiţi sănătoşi, să vă bucuraţi de zil...

 • 2023-10-31

  Happy HalloweenGoblins, alley cats, witches on brooms,Wind in the trees singing scary tunes,These ar...

RESPONSIBILITY

Creativity   Risponsibility   Excellence in education   Diversity

B Eco

Școala Internațională King George se implică activ în activități de educație ecologică, militând pentru protejarea naturii, ocrotirea mediului înconjurător, reciclarea selectivă și încurajarea unui comportament pozitiv și responsabil în relația cu comunitatea “verde”.

LET-S DO IT, ROMANIA!

De ce merită să ne implicăm în proiect?

 • Pentru că avem sentimentul real că putem schimba România în bine
 • Pentru că facem parte din cel mai mare proiect de voluntariat din România
 • Pentru a câştiga experienţă într-un domeniu în care vrem să creștem
 • Pentru a face parte dintr-o echipă frumoasă, plină de oameni dedicați și veseli (si simpatici).

ORA DE ECOLOGIE

Chiar dacă sunt mici, copiii pot învăţa ce înseamnă reciclarea, importanţa ei şi efectul benefic asupra Pământului. A fi educat din timp despre cum să ocrotească mediul, cum să recicleze sau cum să economisească energia, reprezintă soluții clare şi simple către transformarea pământului într-un loc mai curat. Împreună cu Editura Mac-Mac, prima şi singura editură pentru copii 100% verde din România, oferim copiilor primele cursuri de reciclare.

“Ora de Ecologie” este prima lecţie în care învățăm despre cât de important este să protejăm natura. Întâlnirea cu SuperMacle oferă informații despre modul în care se produce hârtia reciclată și îi implică în ateliere creative.

COLȚUL VERDE DIN CLASA MEA

Prin derularea acestui proiect, dorim să le insuflăm copiilor dragostea față de natură și să îi responsabilizăm să ocrotească mediul înconjurător. Copiii află despre beneficiile pe care ni le aduc plantele din jurul nostru, despre rolul pe care îl au în natură și în viața omului. Cei mici au ocazia să îngrijească florile plantate și să observe cum cresc plantele sădite de ei.

LUNA PĂDURII

Vom derula în fiecare săptămână activități menite să formeze comportamente ecologice adecvate copiilor de vârstă preșcolară, având în vedere următorii pași:

 • CONŞTIENTIZAREA: vom deveni receptivi faţă de întreg mediul înconjurător şi problemele lui;
 • CUNOAŞTEREA: vom înțelege cum funcționează mediul, care este interacţiunea oamenilor cu acesta şi cum pot fi rezolvate problemele legate de poluare;
 • ATITUDINEA: vom dobândi un set de valori şi sentimente de grijă pentru mediu, motivaţia şi devotamentul de a participa la menţinerea calităţii lui;
 • DEPRINDERI: vom câștiga abilităţile necesare identificării şi investigării problemelor mediului;
 • PARTICIPAREA: vom avea experiența în utilizarea cunoştinţelor şi abilităţilor dobândite, în vederea inițierii unor acţiuni proactive față de mediul înconjurător

ZIUA MONDIALĂ A APEI

Imaginează-ți o zi fără apă!

Din anul 1992 Ziua Mondiala a Apei este sărbătorită în intreaga lume.

Scopul acestei sărbători este de a promova conștientizarea gradului în care dezvoltarea resurselor de apă contribuie la productivitatea economică și la bunăstarea socială.